Werken

Van je beperking je werk maken

17 januari 2018

Van je beperkingen je werk maken! Juist door mijn spierziekte SMA kan ik mijn functie als Preventiemedewerker uitvoeren. Door de nodige voorzieningen van en hulp van mijn collega’s kan ik een wezenlijke bijdrage leveren, waar ik zelf energie van krijg.

Wat doe ik eigenlijk voor werk? Deze vraag leg ik jullie graag uit in mijn eerste vlog.

Als Preventiemedewerker binnen B/CFD wil ik duurzame inzetbaarheid continu onder de aandacht houden. Gezond zijn en blijven, dit willen we allemaal. Ook voor onze medewerkers. Aandacht voor preventie betekent ook aandacht hebben voor verschillende levensfases die ieder een eigen wens en prioriteit kent. Investeren in gezondheid levert rendement op, zowel langer (kunnen) werken als leven in goede gezondheid. Duurzame inzetbaarheid draagt hieraan bij door samen te kijken naar welk realiseerbare mogelijkheden nodig zijn om in huidige en toekomstig werk te (blijven) functioneren.

Door mezelf als voorbeeld te nemen, arbeidsgehandicapt met behulp van voorzieningen en hulp van collega’s, ben ik in staat om mijn bijdrage te leveren.

Wie weet inspireert jou dit om anders te kijken naar mogelijkheden.

Gerelateerde onderwerpen