BLOG

‘Spierziekten spelen met je leven’

24 september 2018

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Spierziekten spelen met je leven’, dat is het thema van onze nieuwe campagne. Spierziekten zijn onvoorspelbaar; voor patiënten én hun directe omgeving. Het betekent niet alleen steeds minder kunnen, pijn hebben en kans op bijkomende klachten, het betekent ook onzekerheid. Je weet dat je achteruit gaat, maar je weet niet wanneer of hoe snel. Mensen die zelf een spierziekte hebben ervaren dit oneerlijke spel aan den lijve. Neem bijvoorbeeld Hayat.

Ze was altijd al een nieuwsgierig en eigengereid meisje. Geestelijk ontwikkelde ze zich snel, maar fysiek was ze slapjes. En hoewel ze graag kroop, begon ze maar niet met staan of lopen. De artsen in Marokko gaven haar spalken, maar Hayat schoot er niets mee op. Haar vader, in die tijd gastarbeider in Nederland, kwam elke zomer terug naar Marokko en vertrouwde het niet. Toen Hayat 3 was, stelde zijn werkgever voor om in Nederland een second opinion te vragen.

Het verhaal van Hayat is onderdeel van een reeks portretten over mensen met een spierziekte. In de campagne “Spierziekten spelen met je leven” vraagt het Prinses Beatrix Spierfonds aandacht van een breed publiek. Zodat er meer begrip komt, meer aandacht en uiteindelijk meer geld voor wetenschappelijk onderzoek naar de behandeling van alle spierziekten. Om de campagne bij het grote publiek te introduceren is de hoofdrol weggelegd voor een bijzonder meisje. Geen echte maar een 3D animatie die symbool staat voor de ernst van spierziekten.

Dat symbool is Pippa.

Ben je benieuwd naar wat Pippa te vertellen heeft? Kijk dan op het Youtube kanaal van Prinses Beatrix Spierfonds.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_cta h2=”Je eigen Pippa!” h2_use_theme_fonts=”yes” shape=”square” style=”flat” color=”blue” add_button=”right” btn_title=”Doneer & ontvang een Pippa” btn_style=”flat” btn_shape=”square” btn_color=”warning” btn_size=”lg” use_custom_fonts_h2=”true” h2_link=”url:https%3A%2F%2Fwww.prinsesbeatrixspierfonds.nl%2Fhelp-mee%2Fspierziekten-spelen-leven%2F||target:%20_blank|” btn_link=”url:https%3A%2F%2Fwww.prinsesbeatrixspierfonds.nl%2Fhelp-mee%2Fspierziekten-spelen-leven%2F||target:%20_blank|”]

Vanaf nu is Pippa er ook als echt houten drukpoppetje. Als dank voor je donatie sturen we het drukpoppetje zo snel mogelijk naar je toe.

[/vc_cta][/vc_column][/vc_row]

Gerelateerde onderwerpen