Lifestyle Reizen Werken

Molift Smart 150

22 juli 2019

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Hoe kom jij eigenlijk uit je rolstoel? Kun je dat zelf of wordt je daarbij geholpen? Hoe ga je dan bijvoorbeeld naar het toilet? Moet iemand je dan optillen? Kortom deze vragen krijg ik geregeld te horen. Mijn standaard antwoord, ‘daar heb ik hulp bij nodig en ik maak gebruik van een tillift’.

Een tillift is een hulpmiddel om mensen zoals ik veilig uit hun rolstoel (of van bed, bank, wc, douchebrancard/stoel, grond) te tillen en de overstap te maken naar waar je maar wilt zitten of liggen. De tillift die ik gebruik valt onder de passieve tilliften. Dit is een tillift die gebruikt wordt door mensen die zelf niet actief meedoen met de transfer.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]

Ook op werk of lange cursusdagen, weekendjes weg, vakanties of bij andere gelegenheden waar ik verblijf is het voor mij belangrijk om een tillift te hebben. Een paar jaar geleden heb ik gekeken naar een tillift die klein, compact en makkelijk mee te nemen is. Hij moest makkelijk in de auto past en wendbaar genoeg zijn voor mijn zorgverleners. Tijdens deze zoektocht kwam ik uit op de Molift Smart 150. Ondanks de smalle en compacte vormgeving is het een volwaardige tillift in allerlei tilsituaties.

Hieronder lees je uitgebreid wat de tillift kan en van welke specificaties de tillift heeft.

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_images_carousel images=”772,773,775,774,777″ img_size=”medium”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Opvouwbaar
De tillift Molift Smart 150 is heel eenvoudig in het gebruik. De lift kan zonder demontage eenvoudig worden opgevouwen en gemakkelijk overal naar toe te rollen. De Molift Smart 150 is simpel en zonder gereedschappen klaar te maken voor gebruik. Als je het gewicht nog meer wilt verlagen, is de lift eenvoudig in tweeën te delen (zonder gereedschap). Bovendien neemt de tillift een minimum aan ruimte in beslag, waardoor ook verplaatsen en opbergen makkelijk gaat.

Makkelijk onder bedden op lage poten te verrijden
De wielen hebben een hoogte van max 10,5 cm. Dit maakt dat de tillift vrijwel onder elk (hotel)bed verrijdbaar is dat op poten staat. De poten van de tillift zijn handmatig in de breedte aan te passen voor de juiste gebruikersgemak. Het maximale gewicht dat de tillift kan dragen is 150kg.

Uitstekende tilhoogte
De uitstekende tilhoogte zorgt ervoor dat de Molift Smart 150 hetzelfde werk doet als veel traditionele, passieve tilliften, ook als er vanaf de vloer wordt getild. Het 4-puntsjuk zorgt er samen met de tilmat voor dat het tilproces van liggen naar zitten en andersom comfortabel en in de juiste houding verloopt. De tilmat vormt zich tijdens heel het tilproces in een natuurlijke positie.

Laag gewicht en soepel verrijdbaar
Door het extra lage gewicht is de passief verrijdbare tillift Molift Smart 150 bijzonder gebruikersvriendelijk. Hij is voorzien van een zachte start/stop, eenvoudige bediening en een servicetool. Doordat de tillift een laag gewicht heeft is deze ook soepel en licht in gebruik voor de zorgverlener.

Veilig mee op reis
Optioneel is een koffer van harde kunststof voor de tillift te verkrijgen. Ideaal om de lift waar dan ook naar toe te vervoeren.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Hoe en waar is de Molift Smart 150 aan te schaven?
Ik heb de tillift via het UWV aangevraagd als werkvoorziening, zodat ik ook op werk en/of op trainingen naar de wc geholpen kan worden door mijn zorgverleners. Hierdoor heb ik zelf geen kosten gehad bij de aanschaf. Het enige nadeel van de tillift is dat deze alleen leverbaar is met een 4-puntsjuk en je niet kunt kiezen uit bijvoorbeeld een elektrisch kantelbaar juk. Desalniettemin wegen de voordelen op tegen dit ene nadeel. De voorziening (inclusief serviceonderhoud) valt onder Meeneembare hulpmiddelen van het UWV. De leverancier van mijn tillift is PronkErgo. Wil je meer informatie over het aanvragen en hoe je in aanmerking komt voor meeneembare hulpmiddelen via het UWV? Klik dan hier.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Prijs
Wil je de tillift als particulier aanschaven? Dan kun je deze via een aantal leveranciers aanschaffen voor €4250,- Overigens is de Molift Smart ook te huur via Conec Care.

De Molift Smart 150 is o.a. verkrijgbaar via onderstaande dealers;

www.etac.com/nl-nl
www.pronkergo.nl
www.coneccare.com

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Gerelateerde onderwerpen